Porvoo syksyn väriloistossa

Päätimme vierailla Porvoossa näin ruska-aikaan ja tämä reissu oli kyllä kannattava. Visiitillämme kiersimme vanhaa kaupunkia ympäri sekä ihailimme vanhaa kaupunkia vähän kauempaakin. Ujutin tähän postaukseen mukaan myös suosituksen ihanasta kahvilasta, jos Porvoon reissulla on aikaa pysähtyä kahvittelemaan.

Porvoo on itselleni hyvin tuttu paikka, sillä olen asunut suht inhimillisen ajomatkan päässä sieltä osan elämästäni. Kuitenkaan Porvooseen ei ole kuin noin 50km Helsingistä, joten se sopii hyvin päiväretken kohteeksi. Yöpyäkin paikalla voi, jos pelkkä päiväreissu ei riitä. Kirjoitin aiemmin yöpymisestä Haikon kartanossa, sen jutun löydät täältä: Staycation Haikon kartanossa.

Itselleni aukesi Porvoon maisemat uudesta kuvakulmasta kun lähdimmekin kapuamaan mäkeä, joka sijaitsee joen toisella puolella. Mäen päältä löytyy näköalatasanne ja puiden lomasta aukeaa kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin sekä kaupunkiin, joka myötäilee joen uomaa. Kyseessä on Näsinmäen puistometsä, jossa sijaitsee myös Ruttomuistomerkki. Tämä muistomerkki kertoo Näsinmäen käytöstä hautauspaikkana. Kun rutto saapui syyskuussa 1710 Porvooseen tautiin kuoli arviolta 652 henkeä. Nämä henkilöt haudattiin silloin Näsinmäelle.

Näsinmäeltä on hyvä laskeutua alas takaisin joen rantaan ihailemaan ruskaa ja joen varrella olevia punaisia rakennuksia. Tästä on helppo siirtyä vanhaan kaupunkiin sillan ylitse.

Vanhassa kaupungissa on yksi omista lempikahviloistani, nimittäin Tee- ja kahvihuone Helmi, jonka valikoimissa on jos jonkinmoista kakkua ja leivoksia. Tila on todella herttainen ja sieltä löytyy myös kuvia Porvoosta. Tarkempi osoite on Välikatu 7 aivan vanhan kaupungin ytimessä vanhassa puutalossa.

One Reply to “”

  1. Porvoossa emme olekaan olleet syksyllä. Kaupunki on tuttu vain kesä- ja toisaalta talviaikaan. Näköjään syksylläkin olisi hyvä aika käydä, todella kauniit syksyiset värit näyttää olevan. Itse en yleensä oikein kahviloissa viihdy, mutta Tee- ja kahvihuone Helmi on kyllä tosi kiva paikka!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus